Saal-Digitaal Wanddecoratie Review

33

Review

Via Instagram kwam ik in aanraking met de aanbieding van Saal-Digitaal om een wanddecoratie te testen. Ik wilde al langer een uitvergroting van een van de Tasmaanse landschappen laten maken dus dit was de ideale gelegenheid. Tegenwoordig zijn er eindeloos veel mogelijkheden om online wanddecoraties, fotoboeken & prints te bestellen maar sinds ik voor het eerst een fotoboek van Saal-Digitaal in handen heb gehad, ben ik vaste klant. Binnen de wanddecoratie is er veel keuze aan materialen en eindafwerking. Ik ging voor de standaard Aluminium Dibond omdat ik deze niet eerder testte.

Bestelprocedure

De bestelprocedure verliep vlot. De software, die je via hun website kan downloaden, was reeds geïnstalleerd tijdens een van mijn vorige bestellingen & ondertussen dus bekend. Voor mijn gevoel werkt hij heel intuïtief & gebruiksvriendelijk. Ik vond het enkel jammer dat de beschikbare afmetingen beperkt zijn. De online maximumafmetingen zijn 50x100cm en ik had iets groter in gedachten. Uiteindelijk koos ik voor het grootste formaat dat ik binnen het ‘testbudget’ van €50 kon bestellen: 40x60cm zonder ophanging. De ophangsystemen zijn niet in de prijs inbegrepen & redelijk prijzig. Een grotere afdruk primeerde aangezien ik dacht zelf wel een manier van ophangen te kunnen bedenken. Bevestigen & betalen verliepen zeer vlot.

Levering

Op de levering was ook niets aan te merken. De website van Saal-Digitaal toont een handig overzicht met productie & levertijden per product. De bestelling zat ruimschoots op tijd in mijn brievenbus, verpakt in antikrasfolie & omhuld door een stevig karton, zodat er zeker geen beschadigingen aan de foto konden optreden. Top.

Kwaliteit

De kwaliteit van de print was naar goede gewoonte opnieuw uitstekend. Het geheel is erg stevig (3mm dik) en de foto krijgt een knappe metallic look in de gekozen matte uitvoering. Deze uitvoering zorgt ervoor dat er geen spiegelingen optreden in tegenlicht, wat soms ten koste gaat van de details & scherpte, maar dit was zeker niet het geval. Alle details bleven goed bewaard zonder scherpteverlies. Ook de kleuren zijn waarheidsgetrouw weergegeven. Voor elk oppervlak heeft Saal-Digitaal een ICC-Profiel beschikbaar zodat je je monitor kan kalibreren om een optimaal kleurresultaat te bekomen. Kleur, contrast & helderheid van je foto zijn zo op voorhand juist te beoordelen & worden door Saal-Digitaal waarheidsgetrouw, zonder aanpassingen verwerkt. Wederom top!

Conclusie

Ik ben erg tevreden met mijn foto op Aluminium Dibond & verwacht in de toekomst nog verschillende fotoproducten te bestellen bij Saal-Digitaal. Een aanrader voor iedereen die hoogwaardige kwaliteit belangrijk vindt!

Aluminium Dibond

Recent Posts

Start typing and press Enter to search